Україна виділить 20 млрд грн страхових коштів для продовження роботи “зернового коридору” – нардеп

Україна виділить 20 млрд грн страхових коштів для продовження роботи "зернового коридору" - нардеп

КИЇВ. 7 липня. УНН. Україна має додаткові рішення на випадок, якщо росія чинитиме перешкоди під час продовження дії Чорноморської зернової угоди, термін якої спливає за 10 днів. Зокрема, Київ виділить 20 мільярдів гривень страхових гарантійних коштів, повідомив під час брифінгу народний депутат, член Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук, передає УНН.

Деталі

Соломчук нагадав, що росія виступає проти дії угоди ще з початку її підписання, оскільки намагається використати зерно, як “предмет маніпуляції серед країн, які цього потребують”. Він додав, що на сьогодні до перемовин щодо українського зерна приєдналися “лідери багатьох інших країн”, тому очікується, що рішення буде позитивним.

Цитата

“Я думаю, що ні на які поступки Захід не піде, і поки що росія ще маніпулює, хоча не думаю, що її думка в політичному світі когось взагалі цікавить. Щоб випередити ситуацію, було прийнято рішення виділити 20 мільярдів гривень страхових гарантійних коштів. Якщо навіть росія не буде гарантувати безпеку, буде проти “коридора”, кораблі зможуть заходити. Є судновласники, які готові заходити й так, а Україна цим страховим фондом у 20 мільярдів буде гарантувати їм фінансову безпеку в разі уражень”, – зазначив нардеп.

Нагадаємо

ЄС розглядає пропозицію дозволити російському банку, що перебуває під санкціями, створити дочірню компанію з доступом до міжнародної системи розрахунків Swift, щоб захистити Чорноморську зернову угоду, що опинилася під загрозою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна працює над альтернативними заходами у разі припинення роботи “зернової угоди”

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *