Український бюджет на військову кампанію в 2024 році становить 40,7 млрд доларів, і це в 2,5 рази менше, ніж витратить росія – міністр фінансів

Український бюджет на військову кампанію в 2024 році становить 40,7 млрд доларів, і це в 2,5 рази менше, ніж витратить росія – міністр фінансів

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Україна витратить на військову кампанію у наступному році 40,7 млрд доларів, в той час, як росія закладає 115 млрд доларів. Про це міністр фінансів України Сергій Марченко розповів в інтерв’ю для італійського медіа Corriere della Sera, повідомляє УНН з посиланням на Міністерство фінансів.

Цитата

“Бюджет України на військову кампанію у 2024 році — 40,7 млрд доларів США, росії — 115 млрд доларів США, більш ніж у 2,5 рази більший. Ми спрямовуємо всі доходи держбюджету та внутрішні запозичення на фінансування військової кампанії. Без підтримки наших міжнародних партнерів нам довелося б значно зменшити невійськові видатки”, — сказав міністр.

Деталі

При цьому частка військових видатків становить понад 50% від загального бюджету і близько 21% від ВВП на 2024 рік. За словами міністра, фінансові потреби України у зовнішній допомозі у 2024 році становлять 41 млрд доларів.

Він нагадав, що за пропозицією Європейської комісії започатковано такий механізм виділення допомоги на 2024-2027 роки на суму 50 млрд євро через програму Ukraine Facility. Міністр уточнив, що механізм має бути запущено у найближчі місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінфіні кажуть про загрозу бюджетної “діри” в 29 млрд дол. без підтримки союзників — Politico

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *