Галицький замок – археологам вдалося потрапити до цокольного поверху в’їзної вежі – відео

, яка була під завалами 300 років” alt=”Археологи показали відео з в’їзної вежі Галицького замку, яка була під завалами 300 років” />

Археологам вдалося потрапити до цокольного поверху в’їзної вежі Галицького замку © Володимир Олійник – заповідник «Давній Галич»/Facebook Потрапити в середину цокольного поверха вчені сподіваються вже в серпні цього року.

На Прикарпаттям археологам вдалося за допомогою відеокамери потрапити до цокольного поверху в’їзної вежі Галицького замку. Відео з подорожжю опублікував директор Національного заповідника «Давній Галич» Володимир Олійник.

Він зазначив, що на відео можна побачити збережений поверх, який був під звалами 300 років. Археологам вдалося знайти вхід, вони сподіваються увійти на поверх вже у серпні цього року.

«В археологічному сезоні 2022 року була розчищена в’їзна вежа Галицького замку. Цього тижня ми відновили археологічні роботи і отримали сюрприз – побачили сухі підвали в’їзної вежі Галицького замку. У 1676 році, коли на ці землі напали турки, Галицький замок був підірваний. Стіна впала на вхід. Відтак ми вважаємо, що відтоді у підземелля замку ніхто не заходив», – розповів Олійник в коментарі «Укрінформу».

За його словами, в’їзну вежу Галицького замку свого часу досліджував Юрій Лукомський (український археолог, дослідник архітектури княжої доби). Саме йому вдалося вийти на дерев’яні конструкції Галицького замку і обґрунтувати їх існування.

Related video

Раніше археологи виявили на березі Дніпра кераміку, вік якої оцінюється у три тисячі років. У минулому тут розташовувалося поселення давніх слов’ян.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *