Інфляція у червні не зросла, попри підвищення тарифів на світло – НБУ

Інфляція у червні не зросла, попри підвищення тарифів на світло - НБУ

КИЇВ. 7 липня. УНН. Попри підвищення тарифів на електроенергію, інфляція у червні продовжила сповільнюватися, повідомили у НБУ у черговому макроекономічному і монетарному огляді, пише УНН.

Цитата

“Споживча інфляція в Україні далі сповільнювалася (до 15,3% р/р у травні) з огляду на дію чинників пропозиції та сприятливу ситуацію на готівковому валютному ринку. За оцінками НБУ, під впливом цих чинників, попри підвищення тарифів на електроенергію, інфляція сповільнилася і в червні”, – вказано в звіті, оприлюдненому у четвер.

Деталі

Як повідомляється, дія чинників пропозиції продовольства, зміцнення гривні на готівковому валютному ринку, а також поліпшення інфляційних та курсових очікувань сприяли сповільненню темпів інфляції. За оцінками НБУ, зазначені чинники сповільнювали інфляцію також у червні, що переважило ефекти від підвищення тарифів на електроенергію.

“У червні було підвищено тарифи на електроенергію для домогосподарств, дещо більше, ніж очікував НБУ, що однак не завадило подальшому зниженню інфляції”, – зазначили в НБУ.

Нагадаємо

Споживча інфляція в Україні сповільнилася у річному вимірі із 17,9% у квітні до 15,3% у травні.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *