“Майже нічого не вантажиться”: член Комітету ВР з питань аграрної політики про судна, що курсують “зерновим коридором”

"Майже нічого не вантажиться": член Комітету ВР з питань аграрної політики про судна, що курсують "зерновим коридором"

КИЇВ. 7 липня. УНН. Народний депутат та член Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук під час брифінгу повідомив, що на сьогодні ситуація з експортом української сільськогосподарської продукції “зерновим коридором” складна, “майже нічого не вантажиться”, передає УНН.

Цитата

“Ситуація дуже складна, майже нічого не вантажиться, інспекції не працюють. І сьогодні, якщо по воді експорт відбувається, то по Дунаю. По Чорному морю – в мінімальній кількості, його майже немає”, – зазначив Соломчук.

Доповнення

Термін дії Чорноморської зернової угоди, яка була продовжена у травні цього року, спливає 17 липня. Соломчук на брифінгу розповів, що наразі тривають перемовини про її продовження, і рішення буде прийняте “за день-два до дати завершення дії угоди”. 

Крім цього, він зазначив, що Україна має додаткові рішення на випадок, якщо росія чинитиме перешкоди під час продовження дії Чорноморської зернової угоди, термін якої спливає за 10 днів. Зокрема, Київ виділить 20 мільярдів гривень страхових гарантійних коштів.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський має намір сьогодні, 7 липня, провести зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Зокрема, планують обговорити зернову угоду.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *