Підготовка до опалювального сезону: лісівники заготовили понад 1,5 млн кубометрів дров

Підготовка до опалювального сезону: лісівники заготовили понад 1,5 млн кубометрів дров

КИЇВ. 11 серпня. УНН. В рамках підготовки до нового опалювального сезону в умовах війни, у Міндовкіллі повідомили, що лісівники вже заготовили понад півтора мільйона кубометрів дров, при потенційній необхідності у 4 мільйони кубометрів. Найбільше замовлення на цей вид палива зробила Херсонська область, перадє УНН.

Деталі

За сім місяців реалізовано понад 1 640 000 кубічних метрів деревини. На складах ДП «Ліси «України» наразі понад 140 000 кубометрів резерву. Заготівля паливної деревини триває. 

“Уряд вже працює над тим, аби українці були з теплом цієї зими. Ми розуміємо, що ворог намагатиметься зробити цей опалювальний сезон ще складнішим. За моїм дорученням, Держлісагентство вже збирає потреби регіонів у паливних дровах. Потенційно областям потрібно близько 4 мільйонів кубічних метрів деревини”, – зазначив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

За його словами, найбільша із заявлених потреб наразі у Херсонщини – майже 400 тисяч кубометрів або 10% від всіх потреб по країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Зима буде складною. Готуємося до всіх можливих сценаріїв” – прем’єр розповів про підготовку до опалювального сезону

Міністр зауважив, що “під сокиру” українські ліси ніхто не пускає. Заготівля деревини здійснюється за рахунок невикористаного ліміту за минулі роки, а також санітарних рубок. Це рубки, на яких заготовляються дерева, пошкоджені внаслідок бойових дій чи природних чинників, уражені шкідниками тощо.

Замовити ж дрова, як і торік, українці можуть через інтернет магазин ДроваЄ. Це зручно, а ще дає гарантію, що придбана деревина легальна.

“Наразі Держлісагентство опрацьовує питання, щоб у всіх 100% випадків забезпечити доставку і логістику дров до осель. Тож робота над інтернет-ресурсом триває. Головна ціль – щоб кожен, кому необхідні дрова, міг замовити їх зі свого смартфону та отримати з усіма документами у себе вдома”, – зазначив Стрілець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На складах ТЕС накопичено на 100 тисяч тонн вугілля менше від плану – Міненерго

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *