Найбільший продавець рису у світі Індія думає над забороною його експорту

Найбільший продавець рису у світі Індія думає над забороною його експорту

КИЇВ. 13 липня. УНН. Найбільший у світі продавець рису Індія розглядає можливість заборони більшої частини експорту цієї культури через побоювання інфляції, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

“Індія, найбільший у світі постачальник рису, розглядає питання про заборону експорту більшості сортів, що може призвести до зростання і так високих світових цін на тлі повернення руйнівного погодного явища Ель-Ніньйо”, – пише видання.

За словами людей, знайомих із цим питанням, уряд країни “обговорює план із заборони експорту всього рису, окрім сорту басматі”. Це, як вказано, пов’язано зі зростанням внутрішніх цін, і влада хоче уникнути ризику збільшення інфляції.

У разі введення заборона торкнеться близько 80% експорту рису з Індії. Такий крок може призвести до зниження внутрішніх цін, але ризикує ще більше підвищити вартість у світі. Рис є основним продуктом харчування приблизно половини населення світу, Азія споживає близько 90% світових поставок. Орієнтовні ціни вже злетіли до дворічного максимуму через побоювання, що повернення Ель-Ніньйо завдасть збитків урожаю.

Доповнення

На Індію припадає близько 40% світової торгівлі рисом і вона прагнула скоротити експорт деяких сортів. Минулого року південноазіатська країна заборонила експорт подрібненого рису та ввела 20-відсоткове мито на постачання білого та коричневого рису після того, як вторгнення росії в Україну призвело до різкого зростання цін на основні продукти харчування, такі як пшениця та кукурудза. Країна також обмежила експорт пшениці та цукру.

Акції індійських виробників рису впали на новинах про можливу заборону. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хвилі спеки вразять і без того менші врожаї бавовни в Китаї – прогноз

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *