В Україні 10% мостів знаходяться в аварійному стані. Серед них – міст Патона та міст Метро

В Україні 10% мостів знаходяться в аварійному стані. Серед них - міст Патона та міст Метро

КИЇВ. 13 липня. УНН. За попередніми висновками майже 10% українських мостових споруд знаходяться в аварійному стані. Серед них і міст Патона, що знаходиться у Києві. Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури України, передає УНН.

Сьогодні відбулося чергове засідання Комісії з перевірки мостових споруд під головуванням віце-прем’єр-міністра з відновлення Олександра Кубракова.

Цитата

«Станом на 13 липня комісія отримала дані про 22 454 мости, разом з тим відсутня інформація про понад 6 тисяч обʼєктів. В якому вони знаходяться стані – наразі невідомо.

Попередні висновки комісії свідчать, що майже 10% українських мостових споруд знаходяться в аварійному стані. Серед них – два великих мости з високою інтенсивністю руху, які розташовані у Києві. Йдеться про міст ім.Є.Патона та міст Метро», – йдеться у повідомленні.

За словами Кубракова, перший аналіз технічної документації, актів огляду мостів показав критичну ситуацію з станом мостових споруд в Україні. Це неприпустима ситуація як для фізичної безпеки українців, так і обороноздатності та економіки України в цілому.

«Як голова комісії з перевірки даю доручення негайно розпочати обстеження аварійних мостів, які відносяться до позакласових та розташовані через великі річки. Наша задача якомога швидше зʼясувати реальний стан речей і підготувати відповідні пропозиції для системного вирішення проблем та запобігання їм у майбутньому», – наголосив віце-прем’єр.

Додамо

З 14 липня експерти Комісії розпочнуть візуальне та інструментальне обстеження мостових споруд, які знаходяться у аварійному стані.

На виконання рішення РНБО введеного в дію Указом Президента України була створена Комісія з перевірки стану мостових споруд. Її очолив віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що зібрав засідання РНБО, під час якого увагу приділили трьом великим темам – укриття, суди та шлях до ЄС, щодо першого є рішення винних за неналежний стан бомбосховищ притягти до відповідальності. 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *