Хвилі спеки вразять і без того менші врожаї бавовни в Китаї – прогноз

Хвилі спеки вразять і без того менші врожаї бавовни в Китаї - прогноз

КИЇВ. 13 липня. УНН. Прогнозується, що цього місяця хвилі спеки обрушаться на найбільший бавовняний регіон Китаю Сіньцзян, погрожуючи подальшим скороченням виробництва, яке і без того під ударом через пізній посів і раннє похолодання, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

За даними Національного метеорологічного центру країни, високі температури очікуються в основних районах вирощування у північно-західному регіоні з середини липня, ключового періоду для цвітіння та розвитку бавовняних коробочок, при цьому ртутний стовпчик піднімається вище за 40°C у деяких районах. Спека може призвести до опадання квітів та коробочок, що призведе до меншого врожаю, ідеться у звіті COFCO Futures, опублікованому в середу.

Стан бавовни в Сіньцзяні, де вирощується переважна частина врожаю країни, уже погіршився після заморозків і дощів у квітні та травні, які затримали розвиток. Згідно з повідомленням Orient Futures, це робить рослини ще більш уразливими до екстремальних погодних умов.

Найбільш підходяща температура для цвітіння та розвитку коробочок становить близько 25-30°C, тому безперервний період набагато спекотнішої погоди в липні знизить врожайність і зменшить довжину волокна, ідеться у замітці Galaxy Futures.

Доповнення

Китай є найбільшим у світі виробником текстилю та одним із найбільших імпортерів бавовни. Будь-яке подальше скорочення врожаю може посилити побоювання з приводу внутрішніх постачань та спонукати Китай до збільшення закупівель на міжнародному ринку. Державне агентство у червні вже прогнозувало падіння виробництва на 13,5%, і Пекін планує випустити бавовну зі своїх державних резервів для збільшення поставок, відзначає видання.

Тим часом попит з боку виробників текстилю слабкий, оскільки операції обмежені обмеженнями на енергоспоживання та невеликою кількістю закордонних замовлень. Однак у майбутньому споживання може збільшитися, оскільки ринок вступає у традиційний сезон пікового попиту у вересні та жовтні, а комерційні запаси бавовни та бавовняної пряжі невеликі, вважають аналітики.

Екстремальні погодні умови цього року завдали шкоди сільськогосподарському виробництву по всьому Китаю від соєвих бобів до рису, що створює підвищений ризик для продовольчої безпеки країни.

Це стає все більш важливим пріоритетом для глави КНР Сі Цзіньпіна після того, як Covid та війна росії в Україні порушили глобальні ланцюжки поставок. Під тиском уряду, спрямованого на збільшення виробництва зерна, більшій кількості фермерів у Сіньцзяні цього року також було запропоновано вирощувати пшеницю, а не бавовну, вказує видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уйгури подали до суду на уряд Британії з вимогою заборонити імпорт бавовни із Сіньцзяна

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *