Уряд Хорватії виділив мільйон євро для розмінування сільськогосподарських земель в Україні

Уряд Хорватії виділив мільйон євро для розмінування сільськогосподарських земель в Україні

КИЇВ. 31 липня. УНН. Хорватія пожертвувала 1 мільйон євро Всесвітній продовольчій програмі ООН, щоб допомогти українським фермерам і виробникам продуктів харчування відновити роботу в регіонах, які найбільше постраждали від вибухонебезпечних предметів через війну. Про це повідомили у пресслужбі Всесвітній продовольчій програмі ООН, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що внесок завбільшки 1 мільйон євро є найбільшим за всю історію пожертвування Хорватії Всесвітній продовольчій програмі ООН.

Угоду щодо надання допомоги підписали міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грлич Радман та директор Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні Метью Холлінгворт у присутності міністерки економіки України Юлії Свириденко.
Робота вже ведеться в Харківській області, планується розширення на Миколаївську та Херсонську області.

Проєкт розроблено та впроваджується в тісній координації з Урядом України, а також місцевими органами влади, щоб забезпечити взаємодоповнюваність дій та пряму підтримку зусиль Уряду з розмінування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорватія пропонує свої порти для вивезення українського зерна

Зазначається, що війна завдала шкоди сільському господарству та виробництву продуктів харчування в Україні, порушила ланцюжки поставок та експорту, збільшила витрати на виробництво та спричинила масове забруднення мінами. Відповідно до швидкої оцінки збитків і потреб, опублікованої в лютому 2023 року, виробництво зернових і олійних культур в Україні в 2022 році скоротилося на 37 відсотків.

Проект спрямований на обстеження українських сільськогосподарських угідь на наявність мін та інших вибухових об’єктів, їх розмінування та безпечне відновлення виробництва продуктів харчування у сільських громадах.

Довідка

Всесвітня продовольча програма ООН є найбільшою гуманітарною організацією в світі, яка рятує життя в надзвичайних ситуаціях і використовує продовольчу допомогу для створення шляху до миру, стабільності та процвітання для людей, які оговтуються від конфліктів, катастроф і наслідків зміни клімату.

Нагадаємо, 31 липня в Україну з робочим візитом приїхав голова МЗС Хорватії. Він відвідав місто Гостомель на Київщині та передав обладнання для дитячих садків. 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *