Українське зерно почали експортувати через порти Хорватії

Українське зерно почали експортувати через порти Хорватії

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Українське зерно почало експортуватись через хорватські порти. Про це заявила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко, повідомляє УНН із посиланням на Мінекономіки.

Питання експорту українського збіжжя через порти було одним із пунктів порядку денного зустрічі Свириденко з прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем.

Цитата

«Українське зерно вже пішло на експорт через хорватські порти. Дякуємо за таку можливість. Цей торговий шлях хоч і нішевий, але вже користується популярністю. Ми готові його розвивати, розширюючи можливості транспортного коридору. Ми вважаємо, що цей логістичний маршрут буде відігравати важливу роль у двосторонній торгівлі між нашими країнами і після війни», – заявила Свириденко.

Крім того, сторони обговорили важливість спільного вирішення питання обмежень для українського експорту.

Доповнення

Також Свириденко з Пленковичем обговорили прискорення локалізації виробництва техніки для розмінування, щоб скоріше розпочати її випуск на потужностях вітчизняних підприємств.

Крім того Хорватія запропонувала допомогу Україні у розслідуванні воєнних злочинів. Мова йде про обмін досвідом і експертизою Хорватії зі створення інститутів спеціальних прокурорів та спеціальної поліції, які проводять розслідування скоєних під час війни злочинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще два судна вийшли тимчасовим коридором з портів України до Босфору – Кубраков

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *