Lloyd’s веде переговори з ООН щодо страхування експорту українського зерна у Чорному морі у разі нової угоди – Reuters

Lloyd's веде переговори з ООН щодо страхування експорту українського зерна у Чорному морі у разі нової угоди - Reuters

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Лондонська компанія Lloyd’s веде переговори з Організацією Об’єднаних Націй щодо надання страхового покриття для постачань українського зерна в разі укладення нової угоди щодо чорноморського коридору, повідомив Reuters у четвер генеральний директор компанії Джон Ніл, пише УНН.

Деталі

Член НАТО Туреччина намагається переконати росію повернутися до так званої Чорноморської зернової ініціативи за посередництва ООН після того, як москва вийшла з неї в липні.

«Чи щасливі ми і чи можемо продовжувати надавати страховку в разі, якщо коридор знову буде введено в експлуатацію та відновлено? Відповідь на це питання – так», – сказав Ніл агентству Reuters.

«Ми ведемо активні дискусії з ООН про те, як це може статися», – сказав Ніл, додавши, що ці розмови включали можливість того, що прикриття, можливо, доведеться структурувати інакше, ніж раніше.

Забезпечення страхового покриття має вирішальне значення для поставок з України, вказує видання.

«За відсутності втручання ООН і дозволу ООН ми не санкціонували б страховку», – сказав Ніл.

За оцінками, ринкові втрати Lloyd’s, за вирахуванням перестрахування, від війни в Україні становили 2 мільярди доларів, додав він.

Нагадаємо

Посол України Боднар вказав, що за результатами зустрічі президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана та президента рф володимира путіна не було досягнуто прогресу в питанні відновлення “зернової угоди”. Тим не менш, чотири кораблі вже пройшли через Чорне море, використовуючи морські шляхи, які не контролює росія.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *