Україна ратифікувала три важливі угоди з ЄС у сфері економіки – нардеп

Україна ратифікувала три важливі угоди з ЄС у сфері економіки - нардеп

КИЇВ. 29 червня. УНН. Верховна Рада ратифікувала три важливі угоди з ЄС у сфері економіки, повідомив у четвер народний депутат Ярослав Железняк, пише УНН.

Цитата

“Україна ратифікувала декілька важливих угод у сфері економіки”, – написав у Telegram Железняк і перечислив:

  • 0207 – угода між Україною та ЄС щодо участі України в програмі “Єдиний ринок”, “за” – 260
  • 0198 – угода між Україною та ЄС про участь України в Програмі для співробітництва в митній сфері, “за” – 264
  • 0203 – угода між Україною та ЄС щодо участі України в програмі у для співробітництва в галузі оподаткування “Fiscalis”, “за” – 265.

Як вказано у пояснювальній записці до законопроекту №0207, програма “Єдиний ринок” – це програма фінансової підтримки ЄС (4,2 млрд євро на 7 років), яка дає можливість посилити та підвищити прозорість Єдиного ринку та забезпечити розвиток його потенціалу задля створення робочих місць, координувати заходи та зменшити адміністративні бар’єри, зосередитись на економічному відновленні промислових екосистем, а також допомагає Єдиному ринку повністю розкрити свій потенціал і забезпечити відновлення Європи після пандемії COVID-19.

Угода щодо митниці, ратифакована законопроектом №0198, як повідомляють автори ініціативи, є основою для співробітництва між Україною та ЄС у підтримці митного союзу та митних органів, які працюють разом та діють як одне ціле. Цілі “Митниці”, Програми Союзу для співробітництва в митній сфері, полягають у захисті фінансових та економічних інтересів Союзу і його держав-членів, забезпеченні охорони та безпеки в межах Союзу і захисті Союзу від недобросовісної та незаконної торгівлі й водночас підтримці законної комерційної діяльності. 

Програма Fiscalis спрямована на підтримку податкових органів для покращення функціонування внутрішнього ринку, сприяння конкурентоспроможності та чесній конкуренції в ЄС. Ухвалення рішення має свторити підстави для приєднання України до програми, головною метою якої є співпраця між країнами у питаннях боротьби з податковим шахрайством, ухиленням від сплати податків та агресивним податковим плануванням, повідомили автори законопроекту №0203.

Доповнення

Верховна Рада у четвер ухвалила за основу законопроект №9346-1д, який є виконанням одразу двох “структурних маяків” з програми МВФ. Рішення провели через парламент перед засіданням правління Фонду щодо України сьогодні ввечері, зауважив народний депутат Ярослав Железняк.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *