У липні розпочнеться активна робота над Стратегією протимінної діяльності – Мінекономіки

У липні розпочнеться активна робота над Стратегією протимінної діяльності - Мінекономіки

КИЇВ. 29 червня. УНН. У липні, після обговорення фінансування, Україна розпочне роботу над Стратегією протимінної діяльності, яку схвалили міжнародні партнери на Конференції з питань відновлення в Лондоні. Про це заявила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко, передає УНН

Деталі

За словами міністра, партнери позитивно сприйняли озвучені Україною на Конференції з питань відновлення у Лондоні національні підходи до гуманітарного розмінування територій та готові надавати відповідну технічну й фінансову допомогу.

Цитата

«Запропоновані нами підходи до моделей та стандартів розмінування були сприйняті позитивно. Партнери розуміють, що саме такі, де в чому нетипові, рішення дозволять нам максимально пришвидшити очищення територій. Тому підтримка є, готовність допомагати технічно і фінансово – є, працюємо далі. Наступного місяця обговоримо з пулом донорів механізми фінансування розмінування. І починаємо активну роботу над Стратегією протимінної діяльності», – зазначила Юлія Свириденко.

Доповнення

На засіданні Міжвідомчої робочої групи були розглянуті актуальні питання гуманітарного розмінування. Зокрема сертифікації українських та іноземних операторів, можливість залучення потужних інформаційних технологій, в тому числі штучного інтелекту для оптимізації планування та організації робіт з розмінування та залучення інших сучасних технологій з розмінування.

Зазначається, що проєкт з тестування технологій дистанційного обстеження територій за допомогою дронів добігає кінця. Результати будуть проаналізовані, за підсумками найбільш ефективні технології, запропоновані іноземними виробниками будуть залучені до обстеження українських земель. Обговорили питання фахової експертної оцінки наявних на українському ринку пропозицій та залучення до гумрозмінування кращих вітчизняних розробок.

Нагадаємо

Раніше повідомлялось, що в Україні буде локалізоване виробництво роботизованих систем для розмінування західних зразків, українські компанії підписали меморандуми про взаєморозуміння з хорватською корпорацією «DOK-ING d.o.o.» та данським виробником HYDREMA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для пришвидшення розмінування деокупованих територій ДСНС України співпрацює з міжнародними організаціями

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *