єВідновлення: опрацьовано менше ніж 6% заявок – в Мінінфраструктури назвали темпи повільними

єВідновлення: опрацьовано менше ніж 6% заявок - в Мінінфраструктури назвали темпи повільними

КИЇВ. 10 липня. УНН. Відпочатку запуску послуги єВідновлення 10 травня, з 24 724 заявок на грошову допомогу на ремонт житла опрацьовано близько 1400. В Мінінфраструктури ці темпи назвали повільними, та закликали громади налагодити роботи профільних комісій, пише УНН з посиланням на відомство.

Деталі

У рамках програми єВідновлення 1409 заявників отримали грошову допомогу для дрібного ремонту житла, пошкодженого внаслідок збройної агресії рф. На рахунки заявників було нараховано понад 115 мільйонів гривень.

“Роботи все ще дуже багато – з початку дії програми 10 травня українці подали 24 724 заяви. Попри те, що органи місцевого самоврядування створили 510 комісій, темпи опрацювання заяв недостатні. Укотре закликаю громади налагодити роботу комісій. Від їх ефективності залежить, як швидко люди зможуть повернутися до своїх будинків. Є гроші — урядом спрямовано 4,4 мільярда гривень на реалізацію програми, створені механізми та цифрові інструменти, – потрібна відповідальність на місцях”, – прокоментував віцепрем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков.

“Ми комплексно підходимо до вирішення проблеми забезпечення житлом українців. Це і системні зміни житлової політики, які обговорюємо з європейськими партнерами, і державні програми компенсації та безпосередньо реалізація проєктів відновлення”, – додав він.

Отримані кошти громадяни зможуть спрямувати на закупівлі будівельних матеріалів та оплату ремонтних робіт. Загалом, з 10 травня, дня запуску послуги єВідновлення, подано 24 724 заяв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсьогодні через «Дію» можна оформити компенсацію за пошкоджене внаслідок війни житло: як оформити заявку та хто має першочергове право на кошти

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *