Споживання електрики зростає, відключень не прогнозується, але економити ввечері потрібно – Укренерго

Споживання електрики зростає, відключень не прогнозується, але економити ввечері потрібно - Укренерго

КИЇВ. 10 липня. УНН. Споживання електроенергії після вихідних зростає, однак дефіциту наразі немає, відключень не прогнозується, але у вечірній пік потрібно зменшити використання електричної енергії, повідомили у понеділок в НЕК “Укренерго” та Міненерго, пише УНН.

Деталі

Повідомляється, що завершено плановий та низку аварійних і поточних ремонтів на енергоблоках теплової генерації. “Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає”, – сказали у Міненерго.

Про те, що наразі на електростанціях виробляється достатньо електроенергії для забезпечення потреб споживачів, повідомили і в Укренерго. “У вихідні споживання було нижче, ніж у робочі дні. Але з початком робочого тижня споживання вже зростає”, – зазначили у компанії.

“На сьогодні Диспетчерський центр Укренерго не прогнозує відключень, але наголошуємо на необхідності зменшити споживання електричної енергії у вечірні години доби”, – наголосили в компанії.

Там нагадали, що найбільш складним для енергосистеми є період з 16:00 до 23:00.

“Ситуація ускладнилася тим, що у неділю, 9 липня, у плановий ремонт виведений енергоблок однієї з атомних електростанцій. Це зменшило доступний обсяг потужностей в енергосистемі”, – зауважили в Укренерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці встановили рекорд зі споживання електрики цього літа: Укренерго ще раз нагадало щодо кондиціонерів

Також у компанії повідомили, що з 18:00 до 22:00 передбачений імпорт електроенергії зі Словаччини з максимальною потужністю до 299 МВт, а також з Молдови – до 170 МВт з 17:00 до 21:00. Експорт відсутній.

За даними Міненерго, минулої доби зафіксовано пошкодження ліній електропередачі через грозовий шторм, внаслідок чого без світла залишалася частина споживачів у Сумській, Чернігівській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській областях. У Дніпропетровській області через негоду тимчасово знеструмлювалися 32 тис. споживачів.

“Наразі залишаються без світла 4 населених пункти на Чернігівщині та 12 населених пунктів – на Сумщині. Тривають відновлювальні роботи”, – повідомили у міністерстві.

Через обстріли знеструмлювалися 12 населених пунктів у Донецькій області. Залишається без світла частина абонентів у Запорізькій, Херсонській, Сумській, Харківській, Чернігівській областях.

“Загалом через бойові дії та технічні збої в роботі обладнання наразі залишаються знеструмленими 408 населених пунктів у прифронтових та прикордонних областях”, – зазначили в Укренерго.

У Херсоні після підриву дамби Каховської ГЕС заживили 143 споживачів, які були відключені після підтоплення. Залишаються без світла 12,9 тисячі споживачів.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *