У 14 разів більше: гральний бізнес після скасування пільг наростив відрахування у бюджет – нардеп

У 14 разів більше: гральний бізнес після скасування пільг наростив відрахування у бюджет - нардеп

КИЇВ. 5 липня. УНН. Гральний бізнес після скасування податкових пільг та боротьби зі схемами за шість місяців цього року приніс у державний бюджет у 14 разів, ніж за аналогічний період торік – 2,94 млрд грн податків. Таку статистику у середу навів народний депутат з податкового комітету Ярослав Железняк, пише УНН.

Цитата

“Гральний бізнес та податки. Результат за 6 місяців 2023-го такий: уже 2,94 млрд грн податків. Тобто у 14 разів більше, ніж за аналогічний період 2022-го”, – написав Железняк у Telegram.

Деталі

Він зазначив, що за перше півріччя 2022 року гральний бізнес приніс у бюджет лише 209 млн грн. З його слів, “більшість операторів сиділи на пільзі «2%» та/ і займалися міскодінгом”, а нарощування відрахувань у бюджет сталося після того, як цю пільгу законом забрали і зайнялися схемами щодо ухилення від податків через міскодінг.

“За червень зібрано 562 млн грн”, – додав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чотири рази більше, ніж за весь минулий рік: після викриття БЕБ схем онлайн-казино податкові платежі грального бізнесу стрімко зросли

Железняк також розповів про надходження до бюджету за рік після скасування пільг на розмитнення автомобілів. “Пройшов рік, можемо перевірити вже результат за рік (01.07.2022-01.07.23), завезено з розмитненням було: 255 798 транспортних засобів. Надходження до Бюджету від ввезення транспортних засобів: 35,32 млрд грн”, – вказав він.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *