Один з блоків АЕС достроково вивели з ремонту – Міненерго

Один з блоків АЕС достроково вивели з ремонту - Міненерго

КИЇВ. 5 липня. УНН. Черговий атомний енергоблок вивели з ремонту у роботу раніше плану, це додасть потужності в енергосистему. Про це повідомили у середу у Міненерго, пише УНН.

Цитата

“З ремонту, який відбувається в межах наймасштабнішої за всю історію ремонтної кампанії на енергетичних об’єктах, на 4 дні раніше вийшов черговий енергоблок однієї з українських АЕС. Він додасть у систему 1000 МВт потужності”, – повідомили у Міненерго.

Коментар міністра

“Завдяки професійній і злагодженій роботі наших атомників вдалося відремонтувати та запустити блок раніше, ніж планувалося. Це надзвичайно вагомий внесок у посилення стійкості нашої енергосистеми та забезпечення енергобалансу. Для кожного українця це означатиме стабільність енергопостачання”, – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Загалом, зауважили у міністерстві, сьогодні АЕС генерують майже половину виробленої в країні електроенергії. Масштабна ремонтна кампанія триває в межах підготовки до нового опалювального сезону на об’єктах атомної, теплової, гідрогенерації.

Нагадаємо

У червні з ремонту на 20 днів раніше від запланового терміну вже вийшов один із блоків АЕС.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *