“Власна справа”: Мінекономіки назвало лідерами за кількістю грантів Львівщину, Рівненщину та Київ

"Власна справа": Мінекономіки назвало лідерами за кількістю грантів Львівщину, Рівненщину та Київ

КИЇВ. 27 липня. УНН. Грантову програму “Власна справа” започаткували 1 липня 2022 року, і вона успішно продовжує діяти і сьогодні. Як повідомила під час брифінгу заступниця міністра економіки Тетяна Бережна, лідерами серед регіонів, де скористалися грантами від “Власної справи”, є Львівська область, Київ та Рівненщина, пише УНН.

Деталі

До повномасштабного вторгнення 40% ВВП формувались саме за рахунок малих і середніх бізнесів. Тому їх підтримка і розвиток важливі для держави.

«Цього року ми плануємо охопити 10 тисяч мікрогрантів, 1 тис. грантів на переробку і гранти для ветеранів. Поруч з грантовими програмами будуть пропонувати навчання і перенавчання, здобуття додаткових кваліфікацій», – заявила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

За словами заступниці міністра економіки Тетяни Бережної, лідерами серед регіонів, які розвивають власну справу, є Львівська область, де гранти у межах відповідної програми виграли 946 учасників, Київ – 774, та Рівненська область, де було 639 переможців.

Найпопулярнішими видами діяльності є оптова роздрібна торгівля, у ній відкрили 1950 справ, переробна промисловість – 1093 справи, і готелі, ресторани, тимчасове розміщення та організація харчування – 974 справи.

«Програма триває, до кінця року заплановано ще 8 хвиль. Подати заявку можна через «Дію». Фінансування, яке передбачене через цю програму становить 1 млрд гривень», – розповіла Тетяна Бережна.

Доповнення

28 липня стартує нова програма від «Власної справи», яка дає можливість отримати до 8 млн грн на переробні підприємства. При чому стосується вона як і нових, так і тих, які вже працюють. Для участі, як повідомляється, уже подали заявку понад 1655 учасників, до кінця року уряд виділить 1000 грантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський схвалив спрощення процедури банкрутства для бізнесу на час воєнного стану

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *