Швейцарський банк Julius Baer припиняє роботу з клієнтами в росії

Швейцарський банк Julius Baer припиняє роботу з клієнтами в росії

КИЇВ. 26 липня. УНН. Швейцарський приватний банк Julius Baer припинить усі операції з клієнтами, які проживають у росії, до кінця 2023 року. Про це пише агентство Reuters з посиланням на офіційного листа фінустанови, передає УНН.

Цитата

«Julius Baer припинить співпрацю з клієнтами, які проживають у Росії, не пізніше 31 грудня. Діяльність з управління капіталом, зокрема — мандати на управління інвестиціями клієнтів, кредитні угоди та контракти з кредитними картками, буде припинено до кінця вересня», — йдеться у повідомленні.

Деталі

Такий крок стався тоді, коли швейцарські банки потрапили під приціл влади, яка використовує санкції, заморожування активів і кримінальні розслідування, щоб тиснути на багату еліту росії та зменшити підтримку президента володимира путіна.

Контекст

У березні Bloomberg повідомило, що два найбільші на той час банки Швейцарії – Credit Suisse та UBS – перебували під пильною увагою в рамках розслідування Міністерства юстиції США щодо того, чи допомагали фінансові спеціалісти російським олігархам уникати санкцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські ексвласники “Сенс Банку” намагалися обійти санкції РНБО, проводиться розслідування – СБУ

У березні 2022 року Швейцарія в березні 2022 року ухвалила санкції , які Європейський Союз наклав на росіян і компанії, і заморозила їхні активи, щоб покарати за вторгнення в Україну.

Відтоді Швейцарія продовжила розширювати санкції відповідно до кроків ЄС.

Доповнення

Станом на 25 листопада 2022 року Швейцарія заморозила близько $8,63 мільярдів, які зберігаються громадянами росії та особами, які проживають у росії.

Нагадаємо, карти російського банку “тинькофф” припиняють працювати за кордоном через санкції. 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *