Президент підписав закон про спрощення управління багатоквартирними будинками

Президент підписав закон про спрощення управління багатоквартирними будинками

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що спрощує управління багатоквартирними будинками в частині використання електронних інструментів та електронного цифрового підпису, пише УНН з посиланням на сайт ВРУ.

Деталі

Як зазначено в картці нормативу №7029 на сайті парламенту, документ було зареєстровано у Раді в лютому 2022 року. На засіданні 14 липня народні обранці його прийняли у другому читанні. Закон направлено на підпис президенту 21 липня і  повернуто до парламенту з підписом глави держави 9 серпня.

Зазначається, що норматив покликаний спростити управління багатоквартирними будинками, зокрема через мінімізацію бар’єрів для прийняття рішень співвласниками багатоквартирного будинку (зокрема об’єднань співвласників багатоквартирного будинку), зокрема шляхом використання електронних інструментів, зменшення законодавчих вимог щодо 
прийняття рішень щодо управління та удосконалення процедури створення і діяльності об’єднань співвласників багатоквартирного будинку.

  • Зокрема передбачається зменшення вимог щодо кількості голосів співвласників, необхідних для прийняття рішень в багатоквартирному будинку, яке передбачає наявність 50% голосів для прийняття всіх рішень крім від’єднання багатоквартирного будинку від інженерних мереж.
  • уніфікацію існуючого законодавчого регулювання стосовно оформлення протоколів зборів співвласників;
  • спрощення механізму інформування про проведення зборів співвласників.

Також законопроектом усувається прогалина законодавства щодо неможливості подання на державну реєстрацію документів частково у паперовій, а частково в електронній формі.

Прийняття законопроекту створить передумови для збільшення кількості ОСББ, сприятиме поширенню використання електронних цифрових сервісів співвласниками багатоквартирних будинків, призведе до зменшення витрат співвласників на управління багатоквартирними будинками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді хочуть створити ТСК щодо порушень при закупівлях під час воєнного стану

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *