Повернення електронного декларування: голова ВР закликав підтримати законопроект

Повернення електронного декларування: голова ВР закликав підтримати законопроект

КИЇВ. 26 липня. УНН. Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у середу закликав усіх народних депутатів підтримати законопроект про повернення електронного декларування, пише УНН.

Цитата

“Електронне декларування. Моя позиція чітка й зрозуміла: його потрібно відновлювати якнайшвидше. Для всіх. І чиновників, і суддів, і народних обранців. (…) Тому закликаю народних депутатів усіх фракцій та груп, позафракційних народних депутатів у Верховній Раді підтримати законопроект про повернення декларування”, – написав Стефанчук у Twitter.

Доповнення

Голова монобільшості у парламенті Давид Арахамія заявляв, що наполягатиме, щоб у порядок денний ВР включили законопроект про відновлення декларування.

Торік у вересні Арахамія зареєстрував законопроект “Про внесення змін до деяких законів України з метою виконання вимог Європейської комісії щодо набуття Україною статусу члена Європейського Союзу” №8071.

Він передбачає відновлення електронного декларування та спеціальні перевірки кандидатів на посади. Зокрема, ним встановлюється, що ті, хто має подавати декларацію, а в 2022 році її не подав, мають зробити це не пізніше 60 календарних днів з дня набрання чинності цим законом. 

Однак у парламенті були розмови і про те, що буде не законопроект №8071, а нова версія від Кабміну. Як зазначав нардеп Ярослав Железняк, згідно з меморандумом з МВФ, повернути декларації (тобто, ухвалити та підписати закон), мали б з 1 серпня, “і тут строк буде порушений”. Адже йдеться про голосування у першому читанні.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *