Парламент врегулював управління землями державних підприємств

Парламент врегулював управління землями державних підприємств

КИЇВ. 27 липня. УНН. Верховна Рада з другої спроби ухвалила законопроект №7588, який покликаний врегулювати управління землями державних підприємств, повідомив заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат Ярослав Железняк, передає УНН.

Цитата

“З другої спроби Рада нарешті схвалила № 7588 щодо управління землями державних підприємств. ЗА – 258. В тому числі тут нарешті урегульоване питання земель аграрної академії наук і інших державних земель, які тепер будуть прозоро здавати у оренду на Prozorro.Продажі”, – повідомив Железняк на своїй сторінці у Telegram.

Доповнення

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки був зареєстрований у ВРУ ще рік тому. І прийнятий у першому читанні у вересні, після чого його розгляд два рази переносився.  

В пояснювальній записці до нормативу зазначається, що реалізація проекту акта дозволить:

  • підвищити ефективність використання земель сільськогосподарського призначення суб’єктами державного сектору економіки через створення організаційно-правового механізму для удосконалення їх організаційно-правової форми та заміни титулу права постійного користування земельними ділянками на оренду земель;
  • удосконалити порядок переоформлення права постійного користування земельними ділянками;
  •  запровадити конкурентний порядок передачі в суборенду земельних ділянок державної власності;
  •  збільшити надходження від плати за землю до місцевих бюджетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада продовжила воєнний стан та мобілізацію на 90 діб

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *