Канада відправить своїх фахівців для допомоги Україні у розвитку уранової галузі

Канада відправить своїх фахівців для допомоги Україні у розвитку уранової галузі

КИЇВ. 22 червня. УНН. Міністр енергетики України Герман Галущенко і президент канадської компанії CAMECO , одного з найбільших у світі виробників природного урану, Тім Гітцель у п’ятницю ухвалили рішення направити до України групу фахівців із Канади для аналізу української уранової галузі. Про це повідомляє УНН із посиланням на НАЕК «Енергоатом».

Цитата

«У контексті раніше досягнутих домовленостей між ДП «НАЕК «Енергоатом» та CAMECO ухвалено рішення направити до України групу канадських фахівців, які долучаться до аналізу ситуації у вітчизняній урановій галузі та допоможуть напрацювати рішення для її розвитку, – йдеться у повідомленні. 

Доповнення

У квітні у Енергоатомі підписали договір з канадською компанією САМЕСО для реалізації програми використання українського урану при виробництві ядерного палива для АЕС України.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, Україна має намір реалізувати потенціал у виробництві ядерного палива і витіснити рф з ринку, таким чином ліквідувавши монополію “росатому” в Європі.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *