Йшлося про “зерновий коридор” та продовження його роботи: Сольський поговорив із турецьким колегою

Йшлося про "зерновий коридор" та продовження його роботи: Сольський поговорив із турецьким колегою

КИЇВ. 6 липня. УНН. Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів онлайн зустріч з новопризначеним міністром сільського та лісового господарства‎ Турецької республіки Ібрахімом Йумакли‎. Як повідомили у Мінагрополітики, йшлося про “зерновий коридор”, передає УНН.

Деталі

За даними відомства, сторони обговорили питання подальших кроків співробітництва в аграрній галузі між Україною та Туреччиною. А також важливість Чорноморського зернового коридору і необхідність продовження його роботи.

Йумакли зазначив, що радий знайомству і запевнив, що Україна і Туреччина надалі співпрацюватимуть в інтересах обох країн.

Зі свого боку Сольський привітав нового міністра з призначенням і висловив сподівання на плідне співробітництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрінеться з президентом Туреччини, аби обговорити зернову угоду

Нагадаємо

Наразі Чорноморська зернова ініціатива продовжена до 17 липня.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш «розчарований» уповільненням темпів перевірок у рамках Чорноморської зернової ініціативи та виключенням з неї порту Південний, оскільки це призвело до зменшення кількості суден, які виходять з українських портів.

Кабінет міністрів України працює над розробкою альтернативних заходів для продовження експорту аграрної продукції у разі припинення роботи зернового коридору.

 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *