Якщо захотіти, то виплати можна провести за 2-3 тижні – співвласниця «Конкорду» про перебіг ліквідації банку

Якщо захотіти, то виплати можна провести за 2-3 тижні – співвласниця «Конкорду» про перебіг ліквідації банку

КИЇВ. 15 липня. УНН. Станом на 1 серпня на коррахунку ConcordBank вистачало коштів, аби усі юрособи, які обслуговувалися у «Конкорді» отримали всої фінанси протягом 2-3 тижнів. Про це йдеться у ексклюзивному інтерв’ю співзасновниці фінтех-екосистеми Concord Fintech Solutions Олени Сосєдки щодо ситуації у банку, повідомляє УНН.

Цитата

“Насправді грошей живих на коррахунку вистачало, щоби закрити всі потреби всіх юросіб. І моя думка: якщо захотіти, то процес виплат можна провести за 2-3 тижні”, – зазначила вона, коментуючи ситуацію щодо термінів отримання грошей юрособами, які стали, фактично, заручниками ситуації, яка склалася через рішення Нацбанку щодо ліквідації фінустанови.

За її словами, високоліквідних активів банку для цього достатньо, а, власне, проблеми з виплатами виникають, коли у банку не вистачає коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ConcordBank вперше в історії України проведе прозору процедуру ліквідації банку – Юлія Сосєдка

“А якщо коштів вистачає – у чому проблема? Грошей у банку на момент оголошення про ліквідацію вистачало на виплати всім чергам одержувачів – починаючи з фізичних осіб та закінчуючи останньою чергою – акціонерами”, – підкреслила Олена Сосєдка.

При цьому, з огляду на те, що на процеси, пов’язані з ліквідацією, держрегулятором закладено 3 роки, вона зазначила, що наразі співзасновники та команда банку повністю усунуті від управління установою.

«Зараз усім керує Фонд. Черговість виплат і все інше прописано у законодавстві. А в мене телефон розривається. У когось зарплати, у когось забудови, у когось будівництво для біженців, у когось військові… А я нічим допомогти не можу – не маю доступу», – констатувала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсутність діалогу між НБУ, ринком і власниками банків шкодить системі – нардеп про українську банківську сферу

«Оскільки у нас у банку було багато громадських організацій, фондів, лікарень, дитячих садків, то зараз вони опинилися у підвішеному стані – багато з них не можуть не лише зарплати та податки заплатити, у них зупинилась господарська діяльність. І ми – за швидку та прозору ліквідацію», – резюмувала Олена Сосєдка, підкресливши, що наразі пріоритетне завдання для акціонерів банку полягає саме у забезпеченні прозорої ліквідації установи.

Контекст

Протягом майже 18 місяців військової агресії росії в Україні було ліквідовано 5 банків. Один з них, ConcordBank, вперше в історії України виступив з ініціативою зробити процедуру ліквідації фінустанови максимально прозорою.

Нагадаємо

Співвласниця «Конкорду» Олена Сосєдка у повідомленні на своїй сторінці у Facebook наголосила, що активів банку вистачить, аби вкладники банку та акціонери отримали власні кошти.

«Активів, і не просто активів, а саме високоліквідних, вистачить на всіх наших клієнтів, фізичних осіб та юридичних. Їх вистачить навіть на те, щоб повернути акціонерам статутний капітал банку. Коштів мало б вистачити на те, щоб розрахуватися абсолютно з усіма”, – підкреслила вона.

Своєю чергою, її сестра Юлія Сосєдка, яка також є співвласницею банку, наголосила, що ConcordBank вперше в історії України зробить процедуру ліквідації фінустанови максимально прозорою.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *