Херсонщину засіяли баштанними, хоча розміновано лише 10% земель

Херсонщину засіяли баштанними, хоча розміновано лише 10% земель

КИЇВ. 27 липня. УНН. Вибухотехніки продовжують розміновувати територію Херсонської області, на разі розмінували уже 10% земель. Тож аграріям вдалося засіяти поля баштанними, повідомив в ефірі телемарафону речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков, передає УНН.

Цитата

“Майже 66 тисяч гектарів розміновано – це тільки 10% від площі. У нас було ще приблизно 100 тисяч гектарів не замінованих. Кожна громада 20-30 тисяч гектарів засіяла баштанними, засіяли не так, як хотілось би. Але врожай буде трішки пізніше”, – зазначив речник Херсонської ОВА.

Доповнення

Групи розмінування Національної гвардії в Херсонській та Сумській областях за тиждень обстежили близько 370 га сільськогосподарських земель та знешкоджено 253 вибухонебезпечних предметів. Роботи також тривають у Донецькій, Запорізькій та Миколаївській областях.

Міжнародні партнери виділять 244 млн доларів на потреби гуманітарного розмінування. Також до кінця року в Україну надійдуть 10 машин для розмінування виробництва хорватської Dok ING та ще 10 машин від Global Clearance Solutions, майже 200 піротехнічних машин, понад 600 металодетекторів, 50 підривних машин, індивідуальні набори для розмінування, вибухозахисні костюми, квадрокоптери, роботизовані системи для знешкодження боєприпасів тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна налаштована цьогоріч розмінувати більше третини із запланованих сільськогосподарських земель

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *