Другий день поспіль: Україна на тлі високого споживання взяла рекордний обсяг електрики як аварійну допомогу з ЄС

Другий день поспіль: Україна на тлі високого споживання взяла рекордний обсяг електрики як аварійну допомогу з ЄС

КИЇВ. 23 серпня. УНН. Україна 22 серпня оновила рекорд, встановлений лише день тому, за обсягом взятої як аварійна допомога електроенергії у двох країнах ЄС. Споживання електрики було всього на 2,5% нижче за літній рекорд. Про це повідомили в НЕК “Укренерго”, пише УНН.

Цитата

“Учора, 22 серпня, споживання трималось на верхніх позначках. Вечірній максимум споживання всього на 2,5% був нижчим за рекорд всього літа 21 серпня. НЕК “Укренерго” було вимушено для покриття попиту з 13:00 до 22:00 застосувати аварійну допомогу з енергосистеми Польщі та Румунії. Її загальний обсяг поставив новий рекорд 3900 МВт-год”, – повідомили в Укренерго.

Деталі

У компанії зауваужили, що аварійна допомога не є комерційним імпортом, це останній і найдорожчий захід екстреного реагування для балансування енергосистеми, який не вимагає відключення споживачів.

“Основна причина її застосування – дефіцит електроенергії в енергосистемі через великий обсяг пошкоджень на теплових та гідроелектростанціях. Крім того, триває активна ремонтна кампанія на атомних електростанціях, які готуються до роботи на максимальній потужності взимку”, – вказали у НЕК.

Як зазначається, обсягів імпорту, який зараз надходить в українську енергосистему з Європи і формується у межах функціонування ринку електроенергії, не вистачає для покриття різниці між збільшеним споживанням та обмеженими можливостями виробітку на електростанціях. Українців закликали ощадливо споживати електроенергію.

“Сьогодні є імпорт незначних обсягів електроенергії зі Словаччини та Молдови в вечірні години з максимальною потужністю в окремі години до 467 МВт. Експорт відсутній”, – вказали в Укренерго.

Вказано, що відновлено частину обладнання на 5 підстанціях у північному та центральному регіонах.

Доповнення

Через погодні умови знеструмлено понад 130 населених пунктів у 2 областях, через бойові дії – 412 населених пунктів.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *