Війська рф атакували “шахедами” порт Ізмаїл: знищено 13 тисяч тонн зерна

Війська рф атакували "шахедами" порт Ізмаїл: знищено 13 тисяч тонн зерна

КИЇВ. 23 серпня. УНН. Російські військові вчергове атакували порти Дунаю. Унаслідок атаки “шахедами” на порт Ізмаїл знищено 13 тисяч тонн зерна, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, пише УНН з посиланням на Telegram Міністерства відновлення України.

Цитата

“13 тисяч тонн зерна знищено росією в результаті атаки шахідів на порт Ізмаїл. Пошкоджень зазнали одразу кілька приватних зернових терміналів та складів, вантажна інфраструктура. Агропродукція призначалася для Єгипту та Румунії”, – йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що росія системно б’є по зерновим ємностям і складам для зупинки агроекспорту. За ніч на 23 серпня експортна потужність порту Ізмаїл була знижена на 15%, раніше – порт Рені, де знищили 35 тисяч тонн зерна.

“Сьогодні вже восьма за рахунком атака на портову інфраструктуру після виходу росії з Зернової ініціативи. Загалом за місяць атак на порти знищено 270 тисяч тонн зерна”, – зауважив Кубраков.

Нагадаємо

Влада України звернулася до Єврокомісії щодо компенсації вартості логістики українським фермерам у перерахунку 30 євро на одну тонну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблеми зі зберіганням та падіння цін: експерт про наслідки подальшого блокування українського агроекспорту

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *