Деофшоризація експорту на Одещині: у Верховній Раді очікують збільшення валютної виручки

Деофшоризація експорту на Одещині: у Верховній Раді очікують збільшення валютної виручки

КИЇВ. 14 липня. УНН. Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер анонсував системну деофшоризацію експорту української продукції. Народний депутат, член аграрного Комітету ВР Микола Кучер в коментарі УНН пояснив, чим важлива така ініціатива.

Цитата

«Основна маса українського експорту проходить через Одещину. Тому це надзвичайно важливо – детінізувати цю сферу, адже мова про величезні обсяги. Я впевнений, що зернова угода так чи інакше буде діяти – бо іншого варіанту я не бачу – тому детінізація це про великі надходження і повернення валютної виручки у бюджет країни», – зазначив Кучер.

Він зауважив, що дієвість такої ініціативи залежатиме і від прозорості та завзятості правоохоронних органів, які контролюють експортні процеси.

Контекст

Олег Кіпер заявив, що Одещина переходить у жорсткий режим детінізації та деофщоризації експорту. Для цього він запропонував бізнесу підписати відкритий меморандум, який визначає зміцнення співпраці в аграрному, транспортному та продовольчому секторах, стратегічне партнерство для вирішення питань продовольчої безпеки.

Один із важливих пунктів меморандуму – забезпечення прозорості ланцюгів постачання від виробника до споживача, зокрема підтвердження походження та якості української агропродукції, яка постачається на світові ринки.

Підписанти меморандуму матимуть можливість звертатися до держави в особі Одеської ОВА за підтримкою, зокрема у розбудові нової експортної інфраструктури, рівних умов для ведення бізнесу та за консультацією спільних дій.

До меморандуму вже приєдналися СП «Нібулон» та ТОВ «Дельта Вільмар Україна». Ознайомитися з меморандумом можна на сайті Одеської ОВА за посиланням.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *