Без світла 400 міст і сіл, на ЗАЕС незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі – енергетики

Без світла 400 міст і сіл, на ЗАЕС незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі - енергетики

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Через аварійні ситуації знеструмлювалися три магістральні лінії Укренерго, без світла з різних причин на сьогодні 400 населених пунктів. Спека у найближчі дні посилиться, тому дуже важливо економно використовувати електроенергію. Про це у п’ятницю повідомили у Міненерго та НЕК “Укренерго”, пише УНН.

Цитата

“Споживання зростало упродовж всього тижня разом з підвищенням температури повітря. Найвищим за 4 робочі дні воно було вчора, у четвер. Спека у найближчі дні посилиться. Тому дуже важливо економно використовувати електроенергію”, – зазначили в Укренерго, нагадавши про ремонти енергоблоків.

За даними Укренерго, пік споживання у четвер, 3 серпня, порівняно з середою зріс на суттєві 4%.

Ситуація на ЗАЕС

На Запорізькій АЕС, як вказано, фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,27 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції, вказали у Міненерго.

Аварії та знеструмлення

Через бойові дії та з інших причин загалом знеструмленими залишаються 400 населених пунктів, повідомили в Укренерго.

За даними Міненерго, минулої доби сталися аварійні ситуації в мережах оператора системи передачі НЕК “Укренерго”. Через пошкодження проводу внаслідок наїзду сільгосптехніки вимикалася лінія 330 кВ в Івано-Франківській області. Також короткотерміново відключалися дві лінії 330 кВ в Одеській області.

Через обстріли на Харківщині без світла залишилися 2,2 тис. абонентів. Також знеструмлено частину споживачів у Донецькій, Херсонській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській областях.

У Херсоні після підриву Каховської ГЕС через підтоплення залишаються без світла 11,4 тисячі споживачів.

Внаслідок технологічних порушень за минулу добу без світла залишалася частина споживачів на Дніпропетровщині та Кіровоградщині.

На Івано-Франківщині стався нещасний випадок. Під час виконання ремонтних робіт місцевий мешканець наблизився на недопустиму відстань до струмопровідних частин вводу електроживлення у власний будинок та був уражений електричним струмом. Поліція констатувала смерть. Обставини нещасного випадку з’ясовуються.

Експорт/імпорт

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу становив 6 684,00 МВт-год. Експорт відсутній, вказали у міністерстві.

За даними Укренерго, сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини з 3:00 до 11:00 та у вечірні години максимального споживання 15:00 до 23:00 потужністю до 344 МВт, а також з Молдови з 8:00 до 11:00 та 18:00 до 24:00 до 10 МВт.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *