Зеленський про російський зрив зернової угоди: “Навіть без рф треба робити все, щоб використовувати Чорноморський коридор”

Зеленський про російський зрив зернової угоди: "Навіть без рф треба робити все, щоб використовувати Чорноморський коридор"

КИЇВ. 17 липня. УНН. Президент Володимир Зеленський заявив, що навіть після виходу росії із зернової угоди, треба робити все, щоб Україна могла використовувати Чорноморський коридор. До Києва звернулися компанії, які є власниками кораблів. Всі готові продовжувати постачання зерна за умов, якщо Україна відпустить, а Туреччина буде пропускати кораблі. Про це він сказав в інтерв’ю африканським журналістам, уривки якого опублікував його прессекретар Сергій Никифоров, передає УНН.

Цитата

«Я дав розпорядження нашому Міністерству закордонних справ, після офіційного сигналу Російської Федерації, підготувати наші офіційні сигнали до Організації Об’єднаних Націй і до Туреччини для того, щоб вони мені відповіли як Президенту України, що вони готові продовжувати нашу ініціативу», – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що без рф треба робити все, щоб Україна могла використовувати цей чорноморський коридор.

«Навіть без РФ треба робити все, щоб ми могли використовувати цей чорноморський коридор. Ми не боїмося. До нас звернулися компанії, які є власниками кораблів. Вони сказали, що вони готові, якщо Україна відпустить, а Туреччина буде пропускати, – то всі готові продовжувати постачання зерна», – розповів Зеленський.

Він нагадав, що були дві угоди: Україна, Туреччина, ООН, інша угода – росія, Туреччина, ООН.

«Тому, коли Росія каже, що вона зупиняє, – вона зриває свої домовленості з Генсеком ООН Гуттерішем і з Президентом Ердоганом. Не з нами. У нас не було ніяких з ними домовленостей», – зазначив Президент.

Доповнення

Спікер кремля дмитро пєсков заявив, що Чорноморські домовленості, що дозволяють експорт українського зерна Чорним морем, “фактично припинили” свою дію сьогодні, посилаючись на нібито невиконання частини домовленостей щодо росії.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив у понеділок, що попри сьогоднішню російську заяву щодо зернового коридору, вважає, що президент росії володимир путін хоче продовження угоди.

росія заявила про відкликання гарантій безпеки судноплавства в рамках Чорноморської зернової ініціативи та розформування СКЦ у Стамбулі.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *