З порту Одеси вийшло останнє судно в рамках укладеної “зернової угоди” – Reuters

З порту Одеси вийшло останнє судно в рамках укладеної "зернової угоди" - Reuters

КИЇВ. 16 липня. УНН. Останнє судно, яке йшло в рамках укладеної за посередництва ООН чорноморської “зернової угоди”, вийшло з Одеського порту. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Згідно з даними MarineTraffic.com, останнє судно вийшло з порту вранці в неділю до закінчення терміну продовження угоди. Зазначається, що росія не погоджувалася реєструвати нові кораблі з 27 червня. Термін дії ініціативи закінчується в понеділок, 17 липня, якщо москва не погодиться її продовжити.

Українські офіційні особи не коментують, чи пішло судно TQ Samsun під прапором Туреччини з Одеси.

Раніше речник Організації Об’єднаних Націй заявив, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш чекає відповіді від російського диктатора володимира путіна щодо пропозиції продовжити угоду. Своєю чергою, президент рф у телефонній розмові зі своїм південноафриканським колегою Сирілу Рамафосі зазначив, що начебто “зобов’язання” щодо усунення перешкод для російського експорту продовольства та добрив “ще не виконані”.

Нагадаємо

росія неодноразово погрожувала вийти з угоди, укладеної за посередництва ООН і Туреччини в липні 2022 року після повномасштабного вторгнення росії в Україну, і продовжили на два місяці 17 травня 2023-го.

Речник ЄС 13 липня заявив, що Європейська комісія допомагає ООН та Туреччині спробувати продовжити угоду, яка дозволяє експорт українського зерна Чорним морем, і відкрита для “вивчення всіх рішень”.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *