Уряд виділив 16 млрд грн на відбудову міст постраждалих від російської агресії

Уряд виділив 16 млрд грн на відбудову міст постраждалих від російської агресії

КИЇВ. 8 липня. УНН. Уряд виділив регіонам, постраждалим від російських злочинів, понад 16 млрд грн субвенції. Гроші підуть на проекти відновлення та трансформації. Про це повідомив на своїй сторінці в Telegram прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише УНН.

Деталі

На проекти з відновлення міст України уряд виділив 16 млрд 369 млн грн. Ця сума дозволяє вже цього року показати дуже конкретні результати, які відчують українці. Кошти виділили під конкретні завдання і проекти, які стосуються критичної інфраструктури, соціальної сфери, підготовки до зими, відновлення життя у громадах.

Пріоритет віддавався тим областям, які найбільше постраждали від злочинів і руйнувань рф:

  • Київська область отримала 4,5 млрд грн,
  • Харківська — 2,5 млрд грн,
  • Житомирська — 1,5 млрд грн,
  • Запорізька та Одеська області — по 1 млрд грн,
  • Сумська — 837 млн грн,
  • Миколаївська — 817 млн грн,
  • Полтавська — 797 млн грн,
  • Дніпропетровська — 663 млн грн,
  • Херсонська область — 563 млн грн

Крім того, Уряд працює над ліквідацією наслідків теракту на Каховській ГЕС. На це було виділено понад 4 млрд грн, зокрема Херсонській ОВА надали 980 млн грн на відновлення пошкоджених та зруйнованих об’єктів. Понад 340 млн грн виділяють на аналогічне відновлення в Миколаївські області.

Важливою для відновлення є співпраця з міжнародними партнерами, сьогодні маємо декілька нових домовленостей, повідомив прем’єр. Європейський інвестиційний банк надасть додаткові 1,1 млрд грн на два проекти, які сприятимуть розвитку та відновленню українських регіонів.

Цитата

«Перший проект це оновлення громадсько транспорту, що передбачає оновлення тролейбусів і трамваїв, ремонт інфраструктури і розвиток цифрових систем. Другий – це розвиток муніципальної інфраструктури, зокрема кошти виділять на модернізацію систем водо та теплопостачання», – заявив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна розширює програму “єОселя” – Шмигаль

Доповнення

На жаль, на місцях використання цих коштів відбувається занадто повільно. Сьогодні провели нараду з керівниками ОВА, розглянули проблемні питання, з’ясували, що саме не дозволяє нам рухатися швидше. Вже на наступне засідання Уряду очікую від Міністерства інфраструктури та Агентства з відновлення проєктів рішень, які дозволять пришвидшити процес відбудови.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *