Уряд прийняв рішення для збільшення доступу мікро-, малого і середнього бізнесу до кредитування

Уряд прийняв рішення для збільшення доступу мікро-, малого і середнього бізнесу до кредитування

КИЇВ. 14 червня. УНН. Кабінет міністрів України ухвалив рішення, яке дозволить продовжити програму портфельних гарантій на державній основі на суму 7,8 млрд грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на Урядовий портал.

Цитата

“Сьогодні, 13 червня, Кабінет Міністрів України прийняв постанову “Про надання державних гарантій на портфельній основі у 2023 році”, – йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що проект постанови розроблений Мінфіном для збільшення доступу до кредитування суб’єктів господарювання мікропідприємництва, малого та/або середнього підприємництва (ММСП), які не мають достатнього для банків забезпечення за запозиченнями, завдяки частковому гарантуванню державою портфеля кредитів для таких позичальників.

“Прийнятим Урядовим рішенням встановлено можливість надання державних гарантій 9 банкам-кредиторам, що пройшли відбір для отримання частково гарантування державою зобов’язань за портфелем кредитів ММСП, а також граничний розмір таких гарантій. За результатами отриманих від банків заявок затверджено граничні розміри надання державних гарантій на портфельній основі на загальну суму до 7 794 млн гривень”, – зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд схвалив постанову про посилення Експортно-кредитного агентства: що це означає

Довідково

Бюджетним кодексом України передбачено можливість надання державних гарантій на підставі рішення Кабінету Міністрів України для забезпечення часткового виконання боргових зобов’язань за портфелем кредитів банків-кредиторів, що надаються суб’єктам господарювання мікропідприємництва, малого та/або середнього підприємництва – резидентам України, у розмірі, що не перевищує 80 відсотків загальної суми таких боргових зобов’язань за портфелем кредитів та 80 відсотків – за кожним окремим кредитом.

Порядок відбору банків-кредиторів, умови надання державних гарантій на портфельній основі, плата за надання таких гарантій затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 14 липня 2021 року № 723 “Деякі питання надання державних гарантій на портфельній основі”.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *