Уперше за рік: НБУ знизило облікову ставку до 22%

Уперше за рік: НБУ знизило облікову ставку до 22%

КИЇВ. 27 липня. УНН. Національний банк України у четвер повідомив, що правління НБУ ухвалило рішення знизити облікову ставку з 25% до 22%, уперше з червня минулого року, пише УНН.

Цитата

“Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку з 25% до 22% із 28 липня 2023 року”, – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили у НБУ, стрімке сповільнення інфляції та стійка ситуація на валютному ринку уможливлюють початок циклу зниження облікової ставки.

“Ураховуючи поліпшення інфляційних очікувань та прогнозу подальшого уповільнення інфляції, поточне та прогнозоване зниження ставки узгоджується зі збереженням привабливості гривневих заощаджень. Це є важливим елементом забезпечення курсової стійкості за помʼякшення валютних обмежень і переходу до більшої гнучкості обмінного курсу. Водночас зниження облікової ставки на тлі збереження макрофінансової стабільності підтримає відновлення економіки”, – вказали у НБУ.

Довідково

Облікова ставка визначає відсоток, під який банки можуть отримати кошти (рефінансування) від центробанку, і впливає на відсоток, під який банки дають кредити.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *