Укргідроенерго розробляє план роботи ДніпроГЕСу в Запоріжжі на повну потужність

Укргідроенерго розробляє план роботи ДніпроГЕСу в Запоріжжі на повну потужність

КИЇВ. 26 червня. УНН. Укргідроенерго працює над реалізацією плану роботи запорізької ДніпроГЕС без обмежень. Водночас для фінансування ліквідації наслідків обстрілів та відновлення Каховської греблі Україна підписала меморандум на 200 млн євро з Євробанком реконструкції та розвитку. Про це повідомив гендиректор компанії Ігор Сирота, передає УНН.

Деталі

За словами гендиректора Укргідроенерго, проєктним інститутом відпрацьовуємо варіанти забезпечення функціонування ДніпроГЕСу в Запоріжжі – без обмежень та на повну потужність.

“Ми будемо вести розрахунки, що потрібно зробити для цього, які заходи, щоб станція працювала на повну потужність”, – зазначив Сирота.

Він також зазначив, що на тижні було проведено зустріч з представниками посольства США в Україні, на якій проговорено найнагальніші потреби компанії для подолання наслідків обстрілів на станціях і терористичного акту підриву Каховської ГЕС.

За участю Прем’єр-міністра України компанія підписала меморандум з Європейським банком реконструкції та розвитку стосовно фінансування проєктів Укргідроенерго з ліквідації наслідків ракетних обстрілів, в тому числі відновлення Каховської станції, на загальну суму 200 млн євро. Також обговорили зі Світовим банком можливість фінансування проєкту будівництва тимчасових гребель на Каховському водосховищі, повідомив Сирота.

Продовжується робота з проєктним інститутом по проєкту спорудження тимчасових гребель на нижньому і верхньому б’єфі станції. Аби відразу після деокупації приступити до його реалізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова Каховська ГЕС буде в півтора раза потужнішою

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *