“Укренерго” виконало вже близько 60% відновлювальних робіт від запланованих обсягів – Кудрицький

"Укренерго" виконало вже близько 60% відновлювальних робіт від запланованих обсягів - Кудрицький

КИЇВ. 28 червня. УНН. Голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький на брифінгу повідомив, що компанія вже виконала близько 50-60% робіт з відновлення пошкоджених енергооб’єктів від запланованого обсягу, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Я оцінюю виконання всього того обсягу робіт, який ми запланували, приблизно 50-60% наразі. Ще багато залишилося зробити, але у нас є для цього необхідні матеріальні та людські ресурси, обладнання. Це те, що безпосередньо стосується мереж “Укренерго”, – заявив він.

Деталі

За словами Кудрицького, роботи з відновлення виконуються у “рекордних” темпах, які були нехарактерними для попередніх періодів. Зокрема, це завдяки тому, що в компанії під задачу відновлення пошкоджених об’єктів, енергосистеми та підстанцій виділені більше ніж 1500 людей, зауважив голова правління.

“Дам просте порівняння. До повномасштабного вторгнення у середньому ми, власними силами і силами підрядників, замінювали один великий трансформатор на місяць. Протягом ракетної кампанії ця цифра в окремі місяці могла бути збільшена в шість-сім разів”, – сказав він.

Кудрицький підкреслив, що виконання планових та позапланових робіт може ускладнюватися майбутніми російськими атаками та проблемами з руйнуванням магістральних систем, які необхідно відновлювати паралельно з генерацією. Він також відзначив, що “Укренерго” активно займаються доставкою і контрактуванням необхідної кількості обладнання для відновлення, а також залучають фінансову підтримку у формі грантів і кредитів від західних партнерів.

“Укренерго”, як оператору системи, і генеруючим компаніям потрібно залучати додатковий значний фінансовий ресурс для відновлення. Тому що фінансувати ці роботи потрібно “живими” грошима вже зараз. Безумовно, дуже багато обладнання нам вже постачають наші західні партнери у формі гуманітарної допомоги, але велику частину обладнання треба замовляти, оплачувати. Роботи треба виконувати і також оплачувати. Тому досить серйозний фінансовий виклик також стоїть перед енергосистемою для максимально інтенсивної підготовки до зими”, – резюмував Кудрицький.

Нагадаємо

За розрахунками Світового банку у травні 2023 року, росія завдала енергетиці України близько 11 млрд доларів збитків.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *