Укренерго: через ворожий удар є пошкодження енергооб’єктів і знеструмлення у 5 областях, така атака рф – перша за пів року

Укренерго: через ворожий удар є пошкодження енергооб'єктів і знеструмлення у 5 областях, така атака рф - перша за пів року

КИЇВ. 21 вересня. УНН. У четвер, 21 вересня, через наслідки першої за 6 місяців ворожої атаки, є пошкодження енергооб’єктів в західному та центральному регіонах. Через наслідки атаки були часткові знеструмлення в Рівненській, Житомирській, Київській, Дніпропетровській, Харківській областях, повідомили в НЕК “Укренерго”, пише УНН.

Атака на об’єкти енергосистеми

“Сьогодні вранці, 21 вересня, через масовану ракетну атаку ворога зазнали пошкоджень окремі об’єкти в західному та центральному регіонах. Було частково знеструмлено споживачів в Рівненській та Житомирській областях”, – ідеться у повідомленні.

Як повідомляється, наразі роботу магістральних мереж в регіоні відновлено, триває заживлення побутових споживачів в мережах обленерго.

“Також під час атаки зазнали пошкоджень мережі обленерго в Дніпропетровській, Київській, Харківській областях”, – сказано у повідомленні.

Аварійно-відновлювальні роботи, як вказано, почалися одразу після відбою тривоги.

При цьому в Укренерго застерегли, що “зараз зарано робити висновки щодо початку нової терористичної кампанії проти цивільної інфраструктури”.

Знеструмлення

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 398 населених пунктів. Крім наслідків ракетної атаки вранці, є пошкодження мереж через артилерійські обстріли в прифронтових районах: Донеччини, Запоріжжя, Харківщини, Херсонщини, Сумщини.

Споживання і генерація

У середу, 20 вересня, вечірній максимум споживання був на 0,9% вище, ніж у вівторок, 19 вересня.

Триває планова ремонтна кампанія на об’єктах генерації.

Експорт/імпорт

Сьогодні є імпорт електроенергії зі Словаччини. Загальний обсяг 319 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 100 МВт.

Експорт сьогодні, як повідомляється, здійснюється у Словаччину та Молдову. Загальний обсяг 4 796 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 426 МВт.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *