Україні достатньо електрики власного виробництва, є експорт та імпорт – енергетики

Україні достатньо електрики власного виробництва, є експорт та імпорт - енергетики

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для забезпечення потреб споживачів. Сьогодні є імпорт зі Словаччини та експорт до Словаччини та Молдови. Про це повідомили у Міненерго та НЕК “Укренерго”, пише УНН.

Генерація

“Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для забезпечення потреб споживачів”, – сказано у повідомленні.

Експорт/імпорт

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу становив 42,00 МВт-год. Експорт до Словаччини – 3 000,00 МВт-год, до Молдови – 2 152,00 МВт-год, повідомили у Міненерго.

За даними Укренерго, сьогодні є незначний імпорт електроенергії зі Словаччини. Загальний обсяг 1 МВт-год.
Експорт сьогодні здійснюється у Словаччину та Молдову. Загальний обсяг 4 896 МВт-год.

Знеструмлення та аварії

Як повідомляється, на Львівщині без світла залишалися 200 населених пунктів – з технологічних причин вимикалася повітряна лінія електропередачі. Наразі вони заживлені.

У Полтавській області сталася аварія на резервному газопроводі. Наслідки аварії ліквідовано, жертв немає. Подача газу споживачам при цьому не припинялася, вказали у Міненерго.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 398 населених пунктів, повідомили в Укренерго.

За даними Міненерго, у Дніпропетровській області залишаються знеструмленими близько 1,5 тисячі споживачів у Нікопольському районі. Залишається знеструмленою частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Харківській, Херсонській та Чернігівській та Сумській областях. 

У Херсоні триває відновлення мереж, пошкоджених під час повені після підриву Каховської ГЕС. Минулої доби було заживлено більше 200 точок доступу у найбільш постраждалому мікрорайоні Острів. У місті залишаються знеструмленими більше ніж 2 тисяч споживачів. 

ЗАЕС

“Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС. Наразі він становить 15,87 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції”, – вказали у Міненерго.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *