Українців просять переносити роботу потужної техніки з вечірнього піку з 16 години

Українців просять переносити роботу потужної техніки з вечірнього піку з 16 години

КИЇВ. 5 липня. УНН. В Україні змінився період максимального споживання електроенергії протягом доби. Тепер найбільше навантаження на енергосистему відчувається з 16 до 23 години. Українців закликають переносити використання потужної техніки на інші години доби або на ніч. Про це повідомили у середу в НЕК “Укренерго”, пише УНН.

Цитата

“Зі зростанням температури повітря, споживання в енергосистемі у вечірні години вчора збільшилося на 9% у порівнянні з аналогічним періодом у будні дні минулого тижня. Також змінився період максимально споживання протягом доби. Якщо ще минулого тижня вечірній пік припадав на 19:00-22:00, то з понеділка навантаження на енергосистему відчувається з 16:00 до 23:00. Щоб дати енергосистемі можливість відновитися та полегшити балансування, необхідно зменшити споживання електроенергії у вечірні години доби з 16:00 до 23:00”, – зазначили у компанії.

“Будь ласка, переносьте використання потужної техніки з вечірніх годин на інші години доби або на ніч, не вмикайте кілька потужних приладів одночасно”, – закликали в Укренерго.

Чи достатньо електрики?

За даними Укренерго, наразі виробництва електроенергії достатньо для забезпечення потреб споживачів. Вийшов з планового ремонту один з атомних енергоблоків, що додало потужності в енергосистемі.

“З підвищенням спеки збільшується використання кондиціонерів. Це призводить до зростання споживання електроенергії, особливо з 16-ї до 23-ї години. Водночас триває ремонтна кампанія на багатьох теплових та гідроелектростанціях, а також на кількох атомних енергоблоках. Тому обсяг доступних потужностей в енергосистемі для виробництва електроенергії обмежений, особливо у вечірні години, коли споживання найбільше”, – ще раз наголосили у компанії.

Імпорт/експорт

Сьогодні у ранкові години, а також у ввечері з 17:00 до 23:00, як повідомляється, здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини потужністю від 15 до 270 МВт (максимум о 20:00), а також з Молдови – по 1 МВт у різні години доби.

Експорт відсутній.

Відключення

Вчора через негоду були тимчасові відключення у мережах у Рівненській та Чернівецькій областях, живлення, як вказано, відновлене.

Внаслідок ворожих обстрілів і пошкодження мереж на Донеччині вчора знеструмлювалась одна з шахт, де перебували люди, ніхто не постраждав. Живлення шахти відновлено, повідомили у НЕК.

Також через обстріли є пошкодження у мережах на Миколаївщині, Харківщині, Херсонщині.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *