Українці на тлі спеки встановили рекорд зі споживання електрики: Укренерго каже, мало економлять

Українці на тлі спеки встановили рекорд зі споживання електрики: Укренерго каже, мало економлять

КИЇВ. 14 липня. УНН. В Україні 13 липня ввечері на тлі спеки використали рекордно багато електроенергії за тиждень, повідомили у п’ятницю у НЕК “Укренерго”, вказавши на недостатню економію, пише УНН.

Цитата

“Учора, 13 липня, вечірнє споживання було найвищим за тиждень через спекотну погоду і зросло на 5%, порівняно з середою, 12 липня. Це суттєве навантаження на енергосистему у вечірні години, яке вказує на недостатність заходів економії електроенергії”, – зазначили в Укренерго.

І закликали споживачів ощадливо використовувати електроенергію, особливо ввечері з 16:00 до 23:00:

  • охолоджуйте приміщення не нижче 23˚С;
  • вимкніть потужні електроприлади або користуйтеся ними по черзі;
  • переносьте користування електроприладами на ранкові, денні або нічні години доби;
  • вимикайте світло, якщо виходите з приміщення.

“На сьогодні Укренерго не прогнозує обмежень електропостачання, але для зниження навантаження на енергосистему та полегшення її балансування необхідно зменшити споживання електроенергії у складні для енергосистеми вечірні години”, – вказали у компанії.

Виробництво

В енергосистемі, як вказано, працюють всі види електростанцій. У денні години активні сонячні електростанції, але вже на вечір їх робота стрімко знижується. При цьому споживання залишається на високому рівні або ж продовжує зростати до пізнього вечора, як це було вчора. І для забезпечення зростаючого попиту необхідно залучати додаткові енергоблоки, кількість яких обмежена. Адже внаслідок російських масованих атак на енергосистему пошкоджень зазнали всі теплові та частина гідроелектростанцій, а також мережі Укренерго, зауважили у НЕК.

Імпорт/експорт

З 17:00 до 24:00 передбачений імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови з максимальною потужністю близько 300 МВт. Експорт відсутній.

Знеструмлення

Загалом через бойові дії наразі залишаються знеструмленими 410 населених пунктів у прифронтових та прикордонних областях.

Внаслідок обстрілів на Дніпропетровщині знеструмленими залишаються 28 тисяч споживачів, на Харківщині – 22 тисячі споживачів, на Херсонщині – близько 13 тисяч споживачів. Також без світла 8 населених пунктів на Чернігівщині. Відновлення відбувається за умови безпекової ситуації для ремонтних бригад та з дозволу військових.

Також через негоду знеструмлювались 117 населених пунктів у Київській, Чернігівській, Чернівецькій, Одеській та Сумській областях. В окремих районах ще триває відновлення.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *