Україна вже отримала п’ятий транш макрофіну від ЄС у 1,5 млрд євро – Мінфін

– Мінфін” />

КИЇВ. 22 червня. УНН. Україна сьогодні, 22 червня, отримала п’ятий транш обсягом 1,5 млрд євро в межах масштабної макрофінансової допомоги ЄС на 2023 рік, повідомили у Мінфіні, пише УНН.

Цитата

“Сьогодні Європейська комісія виплатила черговий транш макрофінансової допомоги розміром 1,5 млрд євро. Вдячний Урсулі фон дер Ляєн і Валдісу Домбровскісу за надання регулярної фінансової допомоги нашій державі. Перемога України, як і підтримка ЄС, є гарантованою”, – прокоментував Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Twitter.

“Фінансова допомога ЄС для України є безпрецедентною. Надзвичайно вдячний колегам за всебічну підтримку від початку повномасштабного вторгнення рф, а також за своєчасне і ритмічне надання коштів, що дозволяє зберігати макрофінансову стабільність”, – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Деталі

Загальний обсяг фінансування за програмою мккрофінансової допомоги ЄС цього року сягає 18 млрд євро.

“У 2023 році до державного бюджету України надійшло вже 9 млрд євро пільгових коштів від ЄС”, – вказали у Мінфіні.

Наступні транші, як повідомляється, будуть надходити до держбюджету протягом 2023 року “з урахуванням виконання Україною узгоджених сторонами умов”.

Кошти надаються на безпрецедентно пільгових умовах для України й спрямовуються на фінансування пріоритетних видатків держбюджету, зауважили у Мінфіні.

Нагадаємо

20 червня Європейська комісія запропонувала створити спеціальний інструмент фінансування обсягом близько 50 млрд євро, який забезпечить послідовну, передбачувану підтримку України на період 2024-2027 років.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *