Україна сьогодні очікує на рішення про черговий транш від МВФ

Україна сьогодні очікує на рішення про черговий транш від МВФ

КИЇВ. 29 червня. УНН. Україна очікує отримати рішення про черговий транш від МВФ, це стане остаточно відомо після засідання правління установи, яке відбудеться сьогодні у Вашингтоні, правління планує переглянути українську програму розширеного фінансування, передає УНН.

Деталі

Сьогодні у Вашингтоні відбудеться засідання правління МВФ щодо України.

“Перший перегляд в рамках розширеної угоди в рамках Механізму розширеного фінансування”, – зазначається у календарі засідань Фонду. 

За словами заступника голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, народного депутата Ярослава Железняка, по результатах першого кварталу буде перегляд та оновлення українського меморандуму і зобовʼязань. Увечорі дуже ймовірно оголосять про черговий транш і буде оновлена програма з оновленими строками та цілями. 

“Сподіваємось, що все буде позитивно для нас. Пункт по БЕБ ми теж оновили”, – додав він.

Доповнення

Міністерство фінансів оприлюднило Меморандум уряду України та НБУ з Міжнародним валютним фондом наприкінці минулого року. Меморандум має 23 сторінки і містить низку розділів. Зокрема, програма передбачає заходи щодо збільшення податкових надходжень та пожвавлення внутрішнього ринку запозичень, забезпечення довгострокової стабільності фінансового сектору, стримування монетарного фінансування, а також покращення державного управління та прозорості державних інституцій. Є підрозділ і щодо інституцій для боротьби з корупцією.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *