Україна повернула два судна, що були заарештовані за ініціативи рф

Україна повернула два судна, що були заарештовані за ініціативи рф

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Українське Дунайське пароплавство (УДП) звільнило два судна, які були арештовані росією понад рік тому. Судна, буксир «Братислава» і самохідка «Механік Головацький», повертаються в Україну із Сербії, повідомив генеральний директор Українського Дунайського пароплавства Дмитро Москаленко, передає УНН.

Деталі

Судна були арештовані у 2022 році за позовом компанії NIS GAZPROM NEFT. Компанія-позивач є дочірньою компанією російських компаній «газпром» і «газпром нефть», які контролюються росією.

Попереднє керівництво УДП замовляло послуги бункерування у росії. Після того, як УДП припинило співпрацю з рф, компанія-NIS GAZPROM NEFT подала позов до суду.

Тоді росія домоглася арешту всього флоту УДП, але підприємство продовжило працювати на Середньому Дунаї та виконувати рейси до Сербії. У заручниках залишилися лише два судна.

“Понад рік тривала запекла боротьба, нарешті судна звільнені з полону. Скоро будемо зустрічати їх в Україні”, – повідомив Москаленко.

Доповнення

Також зазначається, що відсутність двох суден не вплинула на обсяг перевезень УДП. Підприємству вистачало тяги. Ще до повернення суден (завдяки ремонтній програмі) кількість самохідного флоту в експлуатації перевищила 30 одиниць.

“Але роботи звільненим суднам вистачить. Цього року ми розбудували інфраструктуру з обслуговування барж, зменшили кількість барж у простої та, відповідно, збільшили кількість несамохідного флоту, який може одночасно перебувати в експлуатації. Простіше кажучи, тепер не має черги на ремонт, баржі приходять з рейсу та одразу обслуговуються. Скоро також очікуємо завершення будівництво перших нових барж SLG”, – повідомив Москаленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судноплавство на Дніпрі нижче ДніпроГЕСу припиняється на невизначений час

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *