Україна почала нарощувати темпи зростання поголів’я тварин – Мінагрополітики

Україна почала нарощувати темпи зростання поголів’я тварин - Мінагрополітики

КИЇВ. 15 вересня. УНН. В цьому році в країні почало зростати поголів’я тварин, а обсяг експорту м’яса та м’ясопродукції за 8 місяців 2023 року зріс на 11,9%, передає УНН з посиланням на першого заступника міністра агрополітики Тараса Висоцького.

Деалі

За словами чиновника в Україні є всі передумови для ефективного розвитку м’ясної галузі і реалізації експортного потенціалу. Темпи зростання поголів’я тварин цього року має позитивну динаміку. З початку року поголів’я великої рогатої худоби зросло – на 9,9%, свиней – на 4,5%, птиці – на 18,3%.

При цьому, наголосив він, головні завдання галузі – виробництво продукції з доданою вартістю і експорт м’яса та продуктів переробки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку року кордон України перетнуло понад 80 млн тонн продукції АПК

«Для будь-якої галузі ключовим мотивуючим фактором розвитку є зовнішня торгівля. Обсяг експорту м’яса та м’ясопродукції за 8 місяців 2023 року зріс на 11,9%. Його вартість склала 617,1 млн доларів. При цьому імпортувати ми стали значно менше – на 35,2%, що становить 116,6 млн доларів», – зазначив Висоцький.

“Українські виробники м’яса своєю працею в умовах війни зберегли базу для зростання галузі. Держава для розвитку сектору має забезпечити відкриття ринків і біобезпеку в середині країни”, – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрімкого росту цін на овочі цього року бути не повинно – Мінагрополітики

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *