Україна обговорила з Естонією український агроекспорт і логістику: розраховує на підтримку Таллінна на рівні ЄС

Україна обговорила з Естонією український агроекспорт і логістику: розраховує на підтримку Таллінна на рівні ЄС

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Прем’єр-міністри України Денис Шмигаль і Естонії Кая Каллас обговорили експорт української агропродукції та розширення логістики, повідомили у п’ятницю в пресслужбі уряду, пише УНН.

Очільник українського уряду зауважив, що Естонія є одним із лідерів у підтримці України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже третина аграріїв можуть зменшити кількість посівних площ під озимі, якщо експорт не відновиться – експерт 

Цитата

«Розраховуємо на підтримку Естонії на рівні ЄС у питанні експорту української аграрної продукції до країн Європи. А також на співпрацю в розвитку логістики, зокрема через проект Rail Baltica, який покращить доступ українській продукції до балтійських портів», — зазначив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Логістика більше впливатиме на вартість українського зерна, ніж врожайність — експерт

Деталі

Сторони також обговорили підтримку євроатлантичної інтеграції України та допомогу зброєю. Шмигаль, як повідомляється, відзначив активну участь Естонії у відновленні, зокрема Житомирської області за регіональним принципом.

Прем’єр також підкреслив, що для нашої країни дуже важлива підтримка Естонією формули миру Президента України, посилення санкцій проти росії та створення спеціального міжнародного трибуналу за злочин агресії.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *