Україна й Канада розширили Угоду про вільну торгівлю

Україна й Канада розширили Угоду про вільну торгівлю

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо підписали оновлену Угоду про вільну торгівлю. До розширеної угоди внесені додаткові позиції щодо лібералізації інвестицій і торгівлі, зокрема експорту послуг. Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, пише УНН.

Цитата

«Ми щойно підписали угоду про вільну торгівлі між Україною та Канадою. Це надає можливість канадським компаніям доступ до ринку України й це створить додаткові робочі місця», – сказав Трюдо.

Деталі

Церемонія підписання відбулася в Оттаві під час візиту президента Володимира Зеленського. Передбачено розширення дії угоди на товари, які мають складові з Євросоюзу, Британії та Ізраїлю.

Довідково

Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою була підписана 11 липня 2016, а 1 серпня 2017 набула чинності. Відповідно до її положень, Канада скасувала 98% мит для українських товарів. Окремі види сільськогосподарських продуктів Україна постачає до Канади також з 0% тарифом, але в рамках квот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада додатково надасть Україні військової допомоги на майже 500 млн доларів

Україна зі свого боку скасувала імпортні мита на 72% товарів з Канади. Ввізні мита на сільськогосподарські та промислові товари для Канади також скасовано, але з перехідними періодами в 3, 5 та 7 років. Для мороженої свинини та сала Україною встановлено відповідні квоти.

Нагадаємо, Канада запровадила новий пакет санкцій проти Росії

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *