Україна і Данія починають співпрацю у сфері вітрової енергетики

Україна і Данія починають співпрацю у сфері вітрової енергетики

КИЇВ. 13 липня. УНН. Світовий банк і Данський технічний університет (DTU Wind) до вересня 2023 року дослідять потенціал української офшорної вітрової енергетики. Це передбачено Меморандумом між двома країнами, що був підписаний у квітні 2023 року. Про новину повідомили у Міністерстві енергетики України, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч з послом Данії в Україні Олє Егбергом Міккельсеном.

Герман Галущенко подякував Данії за підтримку енергетичного сектору України – надану гуманітарну допомогу, а також внесок Королівства до Фонду енергетичної підтримки України, створеного спільно із Секретаріатом Енергетичного Співтовариства.

Цитата

«Ми дякуємо Данії, яка стала першим донором Фонду і показала приклад іншим країнам. Цей інструмент уже довів свою ефективність – за кошти, залучені через Фонд, ми маємо змогу закуповувати обладнання, яке потрібне для відновлення української енергетичної інфраструктури, що продовжує зазнавати прицільних російських атак», – зазначив міністр.

Доповнено

Очільник Міненерго також наголосив на ефективній співпраці з данською стороною у реалізації проєктів з відновлення енергетичної інфраструктури Миколаївщини.

Герман Галущенко наголосив, що Енергетична стратегія України до 2050 року передбачає стрімкий розвиток вітрової енергетики, яка має забезпечити децентралізовану та стійку генерацію в майбутньому. І співробітництво з Данією у відповідній сфері відіграє важливу роль для досягнення поставлених цілей.

Під час зустрічі сторони обговорили напрямки подальшої співпраці щодо реалізації положень Меморандуму про розширення енергетичного партнерства в галузі вітрової енергетики. Перший етап співпраці включатиме

Герман Галущенко наголосив на значному потенціалі розвитку офшорної генерації в акваторії Чорного і Азовського морів, підкресливши перспективи співпраці, зокрема на рівні приватного сектору.

Також на зустрічі сторони підтвердили наміри спільно працювати над прискоренням енергетичного переходу відповідно до цілей та пріоритетів розвитку енергетики обох країн.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *