ЄС виділить додаткові 50 мільярдів євро на відбудову України – Президентка Єврокомісії

ЄС виділить додаткові 50 мільярдів євро на відбудову України - Президентка Єврокомісії

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу перед Європарламентом з підсумками досягнень Єврокомісії за останній рік, заявила, що Європейський Союз виділить Україні додаткові 50 мільярдів євро для відбудови та модернізації країни після російської агресії. Ці кошти будуть надані протягом наступних 4 років, передає УНН.

Цитата

“Ми надали Україна 20 мільярдів євро цього року лише цього року, щоб допомогти сплатити зарплати та пенсії, щоб підтримати діяльність шкіл і лікарень. Через наші термінові пропозиції ми також збільшуємо виробництво озброєння, щоб відповісти на негайні потреби України. Але ми також дивимося в майбутнє Італії. Саме тому ми запропонували ще додаткові 50 мільярдів євро за наступні 4 роки для інвестицій і реформ. Це допоможе побудувати майбутнє України, щоб відбудувати модерну і заможну країну. І це майбутнє цілком зрозуміло для нас”, – сказала Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо

Раніше повідомлялось, що Рада ЄС на рівні міністрів економіки й фінансів 14 липня у Брюсселі вперше розгляне пропозиції Європейської комісії щодо перегляду багаторічних фінансових рамок ЄС, що включає створення Механізму підтримки України обсягом 50 мільярдів євро. 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *